Ja jij kan ook leren zingen, of je nu kind, tiener, jong volwassenen of volwassen bent je kan het leren. Je hoeft dus geen professional te zijn om lessen te volgen. Alhoewel professionals ook vaak bij mij lessen volgen om uiteenlopende redenen.

Kinderen tot 16 jaar

Zingen leren is beter presteren

Al voor de geboorte zijn kinderen bezig met muziek. Na de geboorte herkennen ze muziek die ze in de baarmoeder gehoord hebben en reageren hierop door rustiger te worden. Vrijwel dagelijks worden ze blootgesteld aan liedjes en muziek, de radio die thuis aanstaat, het instrument wat bespeeld wordt door een familielid, slaapliedjes en nog veel meer. Dat kinderen willen zingen en bewegen op muziek is een feit. Als kinderen zelf intensiever met muziek omgaan ontwikkelen zij een beter gehoor en luisteren daardoor vaak beter dan andere kinderen. Er is bewezen dat kinderen die vaak naar klassieke muziek luisteren gemiddeld een hoger IQ hebben, Dit wordt het zogenaamde Mozart-effect genoemd. Kinderen die op zangles gaan krijgen een betere taal- en rekenvaardigheid omdat ze luisteren naar de verschillende klanken en deze tijdens de les toepassen.

Nederlandstalige liedjes

Voor de leeftijdscategorie 7 tot 10 jaar zijn vaak Nederlandstalige liedjes het meest geschikt, uiteraard kan er in andere talen gezongen word.

Plezier staat voorop

Omdat het lichaam nog volop in ontwikkeling is, is het werken aan de stem ondergeschikt aan het plezier van zingen en het leren omgaan met muziek. Ik zal de ouders adviseren om naast mijn zangles de kinderen aanvullend muziekles te laten volgen. Hier zullen zij het notenschrift leren waar ze bij het zingen heel veel profijt van zullen hebben.

Kinderen aanmelden

Jeugd 16 tot 21 jaar

Zingende pubers

Deze groep ontwikkelt zich razendsnel, hun stem begint een vorm te krijgen. Daarbij zingen zij bij festivals en concerten uit volle borst mee met hun idolen. De vele zangcompetities op tv en influencers die zingen op hun favoriete kanalen zijn vaak de mensen waar ze zich aan spiegelen. Teksten in liedjes spelen een grote rol en voeren de passie enorm op. Daarbij zitten ze in een belangrijke fase van hun leven waarin ze veel beslissingen moeten nemen zoals de keuze voor school en beroep. Juist in deze fase is het maken van muziek en zingen heel belangrijk. Doordat ze zangles nemen leren zij zich beter verweren en kunnen zij tijdens de zangles even afstand nemen van schoolwerk en andere zaken die in dit puberbrein overuren draaien.

Ontdekkingstocht

De zangles is voor een ieder die mee willen doen aan zangcompetities of audities. Een beter stemgeluid willen produceren om te vloggen. Of gewoon lekker zingen en je eigen stemgeluid ontdekken. Je kan bij mij werken aan jouw klassieke stemgeluid. Bij mij ben je uiteraard op het juiste adres.

Jeugd aanmelden

Volwassenen

Zingen is gezond

Als volwassenen is het belangrijk om naast alle routine die het dagelijkse leven met zich meebrengt iets te creëren voor alleen maar je zelf. Tijdens mijn zanglessen raak je helemaal ontspannen. Je gedachtes zijn alleen maar bezig met de zang die jij produceert. Je staat daardoor volledig in het hier en nu. Het maakt je hoofd helemaal leeg zodat letterlijk het alledaagse zo van je afglijdt.  Je komt zelfs thuis met weer nieuwe en andere inzichten over hoe te handelen in een bepaalde situatie. Omdat je met je ademhaling bezig bent en die adem omzet in trillingen die resoneren door heel je lichaam. Je lichaam maakt endorfine aan waardoor je je prettiger in je vel voelt zitten. Dat is zo een mooie sensatie dat leerlingen helemaal emotioneel en euforisch kunnen worden. Ineens begrijpen ze een situatie beter en gaan anders handelen.

Het is heerlijk om te zingen, je voelt je levend en sprankelend. Je bent de persoon van het lied; verliefd ,onschuldig, soms verdrietig of vol passie. Je doet het allemaal zelf op jouw manier en ik kan je daarbij richting geven.

Doelgericht plezier maken

Wil je musical-, popliedjes of klassieke liederen zingen. Goed voor willen bereiden voor een auditie. Het optimale halen uit je koorrepetitie. Wil je juist harder, hoger of lager zingen. Of wil je puur voor de lol zingen. Ik help je om jouw doelen neer te zetten en plezier te beleven aan het zingen.

Ik spreek geen Italiaans!

Jij kiest zelf jouw repertoire. Mijn ervaring is dat populaire muziek makkelijker gezongen word als er aandacht besteed wordt aan klassieke zang. Italiaanse liederen lenen zich daar perfect voor. “Maar ik spreek helemaal geen Italiaans!” Je hoeft het niet te spreken om het te kunnen zingen. Heel verrassend het levert altijd een betere zangtechniek op, zodat jij jouw populaire liedjes ineens vleugels kan geven.

Nu aanmelden

Duo’s

Samenzingen met je vriend(in)

Vaak zijn lessen individueel zodat er aan de stem en techniek van de persoon gewerkt kan worden. Duo’s worden dan gevormd door individuele stemmen die elkaar ergens vinden. Hoe leuk is het als je al als duo zangles krijgt, hierdoor zullen de stemmen elkaar snel kunnen versterken. Denk hierbij aan meerstemmige liederen. De meeste duo’s die bij mij lessen volgen kennen elkaar al en zijn op zangles gekomen om samen een hoop plezier te beleven aan het zingen.

Samen plezier maken

Echtparen, koorleden, broers en zussen, tantes en ooms, neefjes en nichtjes je kan het zo gek niet verzinnen of er is altijd wel iemand in de buurt waarmee je een duo zangles kan volgen.

Renderende stemmen

Jullie selecteren zelf de liederen uit, dat hoeven geen duetten te zijn. Naast populaire liedjes neem ik jullie ook mee richting klassieke duetten omdat daardoor meer rendement uit de stem gehaald kan worden wat weer gunstig is voor alle te zingen liedjes en liederen.

Duo's aanmelden

Groepsles 3 of meer personen

Synchroniseer je harten

Het is vaak dat een groep zangles wil hebben voor een speciale gelegenheid zoals een jubileum of bruiloft en zij willen toch enigszins goed en serieus overkomen. Koorleden die naast de koorrepetities de nodige puntjes op de i willen zetten. Een groep vrienden of familie die heerlijk samen willen zingen omdat dat de sfeer verbetert. Het is namelijk bewezen dat als mensen samen zingen zij veel harmonischer met elkaar omgaan, tijdens het zingen blijkt zelfs de hartslag synchroon met elkaar te lopen.

Ik zing de bas

Tijdens deze lessen zal er gekeken worden naar de klanksamenstelling, welke stemmen zijn er in de groep aanwezig en hoe kunnen de groepsleden het beste gepositioneerd worden. De ene heeft een hoge stem en de ander heeft een lage stem, de ene zingt harder of zachter dan de ander. Aan al deze en nog meer facetten wordt aandacht geschonken.

Groep aanmelden

Professionals

Ontspannen na een optreden

Werken aan je techniek stopt niet als je al op de planken staat. Haal meer uit je adem en kom meer ontspannen na een optreden thuis. Het kan zijn dat bij een bepaald lied, je net niet de juiste toon te pakken kan krijgen. Of die ene tongbreker waar je continue over struikelt. Misschien kom je niet goed uit met je adem. Ik kan je helpen daar te komen waar je wil zijn. Iedere professioneel van jong tot oud, of je nu het levenslied, pop, hard-rock, hip-hop of klassiek zingt, je bent in goede handen bij mij.

Adem in, adem uit

We nemen samen jouw repertoire door en werken aan je stem en ademhaling. Vanuit mijn klassieke opleiding kan ik je veel tips en trucs leren om meer uit je zang te halen waardoor je frisser na je optreden bent en je je toernee zonder schade kan afmaken.

Pro's aanmelden

Boeken & reserveren

Ik ga zangles nemen!

Zangles cadeau doen

Zangles cadeau