La Divirens

Klassiek geschoold op het conservatorium in Den Haag heb ik lessen mogen ontvangen van de grote der aarde op opera gebied. Ik ben cum-laude afgestudeerd en heb daarna in vele opera producties acte de presence mogen geven. Vervolgens terechtgekomen in Haarlem ben ik de oprichtster geweest van de Haarlemse Opera , café Zanzara en sinds kort Opera Podium Nederland en ben ik voorzitter van de culturele stichting La Divirens.

Ameezingers

In Haarlem begeleid ik het Ameezingers koor. Wij repeteren iedere woensdagavond met elkaar en hebben regelmatig kleine optredens op verschillende locaties. Je bent van harte welkom in ons koor.

Zingen door te luisteren

Lesgeven doe ik op geheel eigen wijze. Door goed te luisteren naar mijn studenten ben ik in staat heel veel rendement te halen uit de stemmen. Ademhaling en houding zijn belangrijke lesonderdelen, want als die goed zijn kan de stem ten volle benut worden. Voor de liederen maak ik gebruik van bladmuziek, karaokeversies en geef ik de toon aan door met de piano mee te spelen.

Ik kan niet zingen!

Mensen vertellen mij vaak dat ze ook wel heel graag willen zingen maar dat ze dat absoluut niet kunnen. Ik vertel de mensen dat het niet kunnen zingen eigenlijk niet bestaat maar wel de verkeerde houding en ademhaling. Hierdoor heb ik enkele mensen aan het zingen gekregen en zijn er zelfs enkele lid geworden van een koor. Soms tref ik wel eens mensen, en het zijn er niet veel, die moeite hebben met de juiste tonen en dus toondoof blijken te zijn, met enkele heb ik successen behaald door naast de toon te luisteren deze te leren voelen. Hiermee heb ik verbluffende resultaten beleefd.

Plezier

Zowel ik als mijn studenten beleven heel veel plezier aan de lessen en wordt mijn hart heel vaak gestreeld door de resultaten die mijn studenten in korte tijd behalen.

Reserveer nu jouw zangles

Zangles reserveren