Al vele jaren mag ik de muzieklessen verzorgen op de Baan in Haarlem. Stichting de Baan organiseert diverse activiteiten voor mensen met een geestelijke- en lichamelijke beperking. Iedere maandag geef ik aan diverse mensen muziek- en zangles en treden we 1 of 2 maal per jaar op in het activiteitencentrum.

Ik heb er heerlijke pareltes die ik letterlijk heb zien groeien in hun ontwikkeling. Mensen die nog nooit een muziekinstrument hebben gespeeld tijdens een optreden geheel zelfstandig verschillende muziekstukken spelen. Zo ook een kind met zwaar autisme die totaal geen contact leek te maken heeft meerdere malen mijn hart geraakt door tijdens de muziekles op de muziek te bewegen en de mooiste glimlach ooit op haar gezicht te toveren. Stuk voor stuk zijn het pareltjes waarbij ik telkens weer merk wat voor impact zingen en muziek maken en luisteren heeft op de mensen.

Ik ga daarom met heel veel plezier naar de Baan om daar mijn lieve schatten iedere maandag weer te treffen.

Ken je iemand met een geestelijke en/of lichamelijke beperking, wellicht is het een idee om muziekles te volgen op de Baan. Op de website vind je meer informatie en kan je je direct aanmelden voor een proefles.

Stichting de Baan [link]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *